Kim De Gelder schuldig over de hele lijn

Kim De Gelder is voor het Gentse hof van assisen schuldig en dus toerekeningsvatbaar verklaard aan vier moorden en 25 moordpogingen. De jury acht hem ook op dit moment toerekeningsvatbaar. Hij zal dus een gevangenisstraf moeten uitzitten. De pleidooien over de strafmaat worden later vandaag gehouden.

De assisenjury in Gent moest antwoorden op 109 vragen. Het proces nam 4 weken in beslag, de beraadslaging over de vragen en de motivering heef ruim zes uur geduurd.

De juryleden achten Kim De Gelder schuldig aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene, op 16 januari 2009. Ook voor de moorden op 23 januari 2009 op de twee baby's Corneel en Leon en de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman uit kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde, werd De Gelder schuldig verklaard.

Op alle schuldvragen van moordpoging op de 22 aanwezigen in Fabeltjesland, antwoordde de jury positief. De Gelder is eveneens schuldig aan de moordpoging op het gezin in Vrasene, buren van Elza Van Raemdonck.

De veroordeelde was op het moment van de feiten toerekeningsvatbaar en is dat volgens de jury nog steeds. Hij zal een celstraf moeten uitzitten, de pleidooien over de strafmaat worden later vandaag gehouden. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud