Kinderen koprollen nieuw wereldrecord in Antwerpen

Precies 1.303 kinderen en volwassenen hebben zaterdag een lange ketting gevormd door het historisch hartje van Antwerpen en vervolgens één voor één een koprol gemaakt. Ze vestigden zo een wereldrecord koprollen en dat is meteen ook een primeur, want een dergelijk record bestond nog niet.

Het vestigen van een wereldrecord staat op de veertiende plaats van de Ketnet checklist, een lijst met vijftig dingen die kinderen voor hun twaalfde gedaan moeten hebben. De jongerenzender en de stad Antwerpen, die dit jaar Europese Sporthoofdstad is, sloegen de handen in elkaar om deze 'check' te realiseren.

Iedere deelnemer kreeg een matje en een eigen plekje op het parcours. Dat liep van het Steenplein over de Grote Markt, door het stadhuis naar de Groenplaats. De eerste in de ketting maakte één koprol, tikte vervolgens de tweede op de schouder, die daarna ook een koprol maakte, enzovoort.

Aan het wereldrecord namen vooral kinderen deel, maar ook vele ouders en andere volwassenen. Verder tekenden verschillende sportclubs en verenigingen, zoals de Snorrenclub, en brandweerlui, dokters en verplegend personeel in hun werkkledij present. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud