Advertentie

Kinderen met kanker hele week samen op kamp in Neerpelt

In het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt zijn 68 kinderen tussen 6 en 16 jaar die behandeld worden voor kanker, op kamp. Het is al de 25ste keer dat de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) de vakantieweek organiseert, zo werd zondag gemeld op een persontmoeting.

In Belgiƫ zijn er ieder jaar zowat 320 kinderen bij wie kanker wordt vastgesteld. Voor hun intensieve behandeling zijn ze vaak aan het ziekenhuisbed gekluisterd, en kunnen ze niet zoals hun leeftijdsgenootjes tijdens de zomermaanden genieten van sport en spel in de gezonde buitenlucht.

Om die kinderen toch even aan het ziekenhuis te laten ontsnappen en hen een echt vakantiegevoel te gunnen, is de Vlaamse Liga tegen Kanker 25 jaar geleden gestart met de organisatie van een zomerkamp.

"Destijds wist de helft van de kinderen gewoon niet dat ze kanker hadden", zegt Chris Heremans van de VLK. "Veel dokters vonden het toen beter om daarover te zwijgen. Dan zie je dat we in die 25 jaar toch een enorme weg hebben afgelegd, zowel op medisch vlak, als op het vlak van psychosociale begeleiding."

"Dit jaar zijn er 68 kinderen ingeschreven die hier in Neerpelt een week verblijven in het gezelschap van artsen en verpleegkundigen", zegt woordvoerder Bert Lombaerts. "Het is de bedoeling dat ze zich eens kunnen uitleven, niet aan hun ziekte hoeven te denken en minder met de bezorgdheid van hun ouders worden geconfronteerd."

Zondag is er ook een feest met de kampgangers van de afgelopen 5 edities. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud