Kitesurfer gewond door laagvliegende Seaking in De Panne

Op het strand van De Panne is zaterdagavond een kitesurfer gewond geraakt. Dat gebeurde toen de Seaking te laag overvloog. Het ongeval wordt bevestigd bij de Side Shore Surfers, de surfclub waarbij het slachtoffer aangesloten is.

Verschillende ooggetuigen zagen hoe het zaterdag, omstreeks 19 uur, fout liep. Op weg naar het strand maakte een kiter een kleine sprong. Net op dat moment vloog de Seaking, die op zoek was naar een vermist kind, te laag over.

De helikopter veroorzaakte een neerwaartse druk in de kite waardoor de kitesurfer tegen het water smakte. "Door de klap plooide de kite in twee stukken", klinkt het bij de Side Shore Surfers.

"De 28-jarige man uit De Panne kwam in ondiep water terecht waardoor hij zijn hielbeen verbrijzelde. Hij werd door enkele makkers uit het water gehaald en door de reddingsdienst naar de Zeedijk gebracht."

Volgens de Side Shore Surfers kon dit ongeval hun bestuurslid fataal zijn geworden. "Hij had geluk dat hij op zijn voeten belandde. Anders had dit ongeval inderdaad nog dramatischer kunnen eindigen." In de club spreekt men van een ongeval, dat zeker te vermijden was. "De kans is groot dat we naar de politie stappen om een klacht in te dienen." (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud