Advertentie

Klacht tegen Healthcity omdat het enkel vrouwen zou toelaten

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen heeft dinsdag twee klachten ontvangen over fitnesscentra waar enkel vrouwen welkom zijn. Dat antwoordt het Instituut op een vraag van Belga. Het centrum zal de klachten juridisch analyseren. Het geviseerde bedrijf Healthcity ontkent alvast dat het discrimineert.

Op de socialenetwerksite Twitter circuleerde dinsdag een getuigenis die gewag maakt van een verbod voor mannen om nog langer naar een fitnesscentrum van Healthcity in Hoboken te gaan. Het centrum wordt een zogenaamde Ladies-Only-club, die enkel voor vrouwen toegankelijk is. De klager spreekt van een 'extreme vorm van positieve discriminatie, die voor migranten integratieremmend is'. Bovendien moet de klager door de verandering naar een ander, verdergelegen fitnesscentrum.

Het geviseerde bedrijf Healthcity bevestigt de intentie, maar ontkent dat het zou discrimineren. "Het klopt dat we ook in Hoboken een Ladies-Only-centrum openen. Dat is echter louter uit commerciële redenen", zegt woordvoerder Tim Spruytte. "In die buurt zijn de fitnesscentra goedkoper, waardoor wij er een basisservice zullen aanbieden. Om ons te onderscheiden, wordt dat centrum een Ladies-Only-club, zoals we er al een aantal jaren hebben op verschillende locaties."

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, die klachten en vragen omtrent gendergelijkheid behandelt, ontving dinsdag twee klachten over de problematiek bij Healthcity. "We gaan de klachten analyseren alvorens een uitspraak te doen. Als men discrimineert, zijn zowel bemiddeling, een verzoeningspoging of een gerechtelijke procedure mogelijk", zegt woordvoerster Elodie Debrumetz. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud