Klasse roept 2012 uit tot "het jaar van de man"

In het basisonderwijs is het aandeel mannen in zeven jaar tijd met een kwart gedaald tot één op de zeven. Daarom roept het onderwijsmagazine Klasse dit jaar uit tot "het jaar van de man", in de hoop meer mannen voor de klas te krijgen. Onder het motto "om voor de klas te staan heb je ballen nodig", staat de mannelijke leraar dit jaar in de kijker.

Niet alleen in het basisonderwijs zijn de mannen in de minderheid, ook in het secundair is slechts vier op de tien leraren mannelijk. Het goede nieuws is volgens Klasse dat het aantal mannen in de lerarenopleiding voor secundair onderwijs stijgt, al stappen er nog te veel uit na enkele jaren praktijk.

"Voor mannen is het onderwijs minder aantrekkelijk omdat het behoort tot de zachte sector", zegt Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) in het januarinummer van Klasse. Het blad start de campagne met een "men only"-themanummer in januari, en laat verschillende rolmodellen aan het woord.

Ook geeft Klasse vijf ideeën voor acties die scholen kunnen ondernemen om meer mannen naar de klas te halen, zoals een aparte jobdag voor mannen. Scholen worden uitgedaagd om elke maand zelf creatieve campagnes te bedenken en uit te werken. Klasse beloont tien projecten met elk 250 euro voor logistieke ondersteuning. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud