Kleine aardbeving net over Belgische grens

In het Nederlandse Mechelen heeft zich zaterdag een kleine aardbeving voorgedaan die ook in Luik voelbaar was. Dat bevestigt de Koninklijke Sterrenwacht van België. Het gaat om een aardbeving van 2,3 op de schaal van Richter.

Zaterdagavond heeft zich om 20.16 uur een kleine aardbeving voorgedaan in het Nederlandse Mechelen vlakbij het drielandenpunt met België en Duitsland. De beving had een kracht van 2,3 op de schaal van Richter en vond 18 kilometer onder het aardoppervlak plaats.

Volgens Michel Van Camp, seismoloog aan de Koninklijke Sterrenwacht van België, werd de beving onder meer in Luik gevoeld. "Het gaat om een kleine beving, op een vrij grote diepte. Na een oproep op onze website ontvingen we zestien meldingen, waarvan vier uit België zelf."

De beving deed zich in de Roerdalslenk voor, een zogenaamde tektonische vallei bij de Roer en de Maas. In dat gebied doen zich regelmatig aardbevingen voor, met de bekendste in Roermond in 1992. Die had een kracht van 5,8 op de Richterschaal.

De aardbeving van zaterdag in Mechelen heeft niet tot schademeldingen geleid. (MVL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud