Kleuterjuf Chris Bourgeois is "De Leraar van het Jaar"

Kleuterjuf Chris Bourgeois, die al meer dan twintig jaar lesgeeft in het derde kleuterklasje van De Zonnevlier in Zonnegem, mag zich "De Leraar van het Jaar" noemen. Tweehonderd genomineerden uit heel Vlaanderen werden woensdagnamiddag uitgenodigd op de prijsuitreiking in Brussel. Ouders, collega's, de directie en de kleuters van juf Chris, die zelf van niks wist, kwamen stiekem de winnares in Brussel verrassen.

Voor de achtste keer organiseerde Klasse de symbolische wedstrijd onder leerkrachten en dit jaar kwamen alleen kleuteronderwijzers en -onderwijzeressen in aanmerking voor de titel.

Uit de honderden nominaties sprong die voor Chris Bourgeois er volgens Klasse meteen uit. Van ouders, collega's, de directie en de kleuters kwamen er 78 "hartverwarmende brieven, e-mails, foto's, getuigenissen en tekeningen" binnen. Die waren dan ook achter de rug van hun juf met een bus vol supporters naar Brussel gereisd om juf Chris te verrassen. Zij wist helemaal van niets. Ze wilde aanvankelijk zelfs niet naar Brussel komen en haar uitnodiging was in de prullenmand beland omdat ze vond dat "zo'n verdienste aan het hele team of aan niemand toekwam". De directrice wist haar echter te overtuigen om toch naar Brussel te gaan. Maar ook zij wist niet dat juf Chris uiteindelijk de winnares zou zijn.

De juf wordt geroemd om heel wat eigenschappen. Zo is ze onder meer "warm, een droom van een collega, leerkrachtig, met een sterk gezag, positief, motiverend en gemotiveerd, creatief". Ook haar dagelijkse kwartiertje Franse les aan de kleuters kan op heel wat bijval rekenen. (AVB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud