Klimaattop Cancun: Taakverdeling gebeurt grotendeels ter plaatse

De taakverdeling tussen de Belgische ministers die naar de klimaattop in Cancun afzakken zal grotendeels ter plaatse gebeuren, naargelang de agenda volloopt. Donderdag doken berichten op over onenigheid, maar die zijn "serieus opgeklopt", klinkt het zowel bij federaal klimaatminister Paul Magnette als bij zijn Vlaamse milieucollega Joke Schauvliege.

"De ministers zijn zeker niet aan het vechten over de rollen, want die zijn al grotendeels verdeeld", verduidelijkt men op het kabinet van Magnette. "Much ado about nothing", klinkt het ook bij Schauvliege. De Vlaamse minister nam tijdens de biodiversiteitstop vorige maand in Nagoya het Europees voorzitterschap al waar, en zal dat in Mexico weer doen, luidt het. "Uiteraard", bevestigt de woordvoerster van Magnette.

Toch ligt nog niet formeel vast wie de leiding krijgt over de Belgische delegatie, maar een echt punt lijkt dat niet. De Belgische tussenkomsten tijdens de formele openings- en slotsessies zijn in elk geval voor Schauvliege, net als de coƶrdinatie binnen de EU. Magnette zal zich ter plaatse onder meer bezighouden met internationale gesprekken met andere delegaties, "maar ook weer in samenspraak met het voorzitterschap", aldus zijn woordvoerster. De uiteindelijke taakverdeling zal hoe dan ook vooral ter plaatse gebeuren, naargelang de agenda volloopt.

Resultaten boeken zal in elk geval enkel kunnen door samen te werken, benadrukt de woordvoerder van Schauvliege nog. "Het zou doodjammer zijn dat dergelijke krantenberichten een schaduw zouden werpen op een tot nog toe geslaagd voorzitterschap." (KNS)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud