Klokkenluidsters Hazodi-affaire dagvaarden hoofdredacteur Het Belang van Limburg

De drie klokkenluidsters van de Hazodi-affaire hebben de hoofdredacteur van de krant Het Belang van Limburg rechtstreeks gedagvaard voor de Hasseltse rechtbank. De drie vrouwen menen dat er alleen maar kritiek over hen in het dagblad verscheen en vragen een soort recht van antwoord.

"Op 22 juni 2012 is er een artikel verschenen in Het Belang van Limburg. We hebben daarop een recht van antwoord ingediend, maar er kwam geen reactie op. Begin augustus zijn we gecontacteerd geweest om ons standpunt te kennen voor een ander artikel, maar die publicatie verscheen in een kleine kolom langs een zeer groot stuk. Vervolgens hebben we de hoofdredacteur rechtstreeks gedagvaard", aldus meester Sven De Baere, die samen met meester Sven Mary de belangen van de klokkenluidsters vertegenwoordigt. Meester Dirk Van Empten is de raadsman van de hoofdredacteur.

Normaal gezien zou er binnenkort in de Limburgse krant een artikelenreeks verschijnen over de affaire binnen de politiezone Hazodi en in die katern zouden ook de klokkenluiders aan het woord komen. Er zijn gesprekken lopende in een poging het geschil op te lossen.

Het openbaar ministerie liet vandaag in de Hasseltse rechtbank verstaan dat het parket weinig belang heeft in deze rechtstreekse dagvaarding, zoals dat meestal het geval is in dergelijke procedures. De rechtbank zei ook meer duidelijkheid te willen hebben over wat er gaat gebeuren en buigt zich op 9 november weer over de zaak. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud