Komend weekend geen treinen tussen Brugge en Oostende

Komend weekend rijden er geen treinen tussen Brugge en Oostende. Reden is de afbraak van de tweede brug over de spoorweg tussen Brugge en Jabbeke. De NMBS legt een vervangende busdienst in tussen de stations van Brugge en Oostende (heen en terug). Dat laat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel woensdag weten.

De volledige onderbreking van het treinverkeer op de lijn 50A gaat in op vrijdag 23.10 uur en duurt tot maandagochtend 03.30 uur. Door de sloopwerken aan de brug moet om veiligheidsredenen ook de bovenleiding over verschillende honderden meters worden weggenomen en moeten er op de spoorstaven metalen platen komen ter bescherming van de sporen. Infrabel maakt bovendien van de gelegenheid gebruik om onderhouds- en spoorwerken uit te voeren in de zone.

Wie dit weekend toch naar Oostende wil, zal in het station van Brugge een vervangende busdienst kunnen nemen. De reiziger moet daarbij rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 20 minuten op het traject tussen Brugge en Oostende (én omgekeerd). De treinen op de verbinding Antwerpen-Centraal - Oostende zullen dit weekend doorrijden tot Blankenberge, waar de reizigers ook gratis de kusttram kunnen nemen om richting Oostende te sporen.

De ochtendspits op maandag 23 januari zal opnieuw normaal verlopen, verzekert Infrabel. Meer info op www.nmbs.be en www.railtime.be. (VRW)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud