Komend weekend wordt het zeer druk op Europese wegen

Het weekend van 6, 7 en 8 juli wordt een zeer druk weekend op de Europese wegen, met veel verkeer richting zuiden en lange files. Dat voorspellen mobiliteitsorganisatie Touring en mobiliteitsclub VAB. Vrijdag wordt het vanaf de middag erg druk met filevorming, maar vooral zaterdag is een absoluut te mijden reisdag. Zondag is de beste dag om af te reizen.

De drukte wordt onder andere veroorzaakt door het begin van het bouwverlof in België, bovendien begint de vakantie in Midden-Nederland. Ook de inwoners van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen trekken naar het zuiden.

In eigen land is het dit weekend het drukste vertrekweekend. De uittocht start op vrijdagnamiddag en verwacht wordt dat de avondspits daardoor vroeger op gang zal komen. Vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel wordt het druk. Wie vanuit België naar het buitenland reist, vertrekt best zaterdag vanaf 11 uur of zondag, aldus VAB.

In Frankrijk wordt het vrijdagnamiddag al erg druk met filevorming in de ruime omgeving van Parijs en druk met kleinere files elders in Frankrijk. Zaterdag wordt het aanschuiven richting zuiden op de traditionele knelpunten: de A10 tussen Parijs en Bordeaux vooral voor Orléans en ter hoogte van Tours, Poitiers en Bordeaux, voor de grenspost met Spanje te Hendaye, in de Rhonevallei (A9 Lyon - Orange) en op de A9 Orange - Spaanse grens (Le Perthus), waarschuwt Touring.

In Duitsland worden vrijdagnamiddag en zaterdag files verwacht op de snelwegen in het noorden richting Scandinavië en in het zuiden rond Neurenberg, op de ring van München, op de A8 naar Salzburg en aan de grensovergangen naar Polen, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland.

In Oostenrijk wordt, voor het vertrek, op zaterdag druk verkeer met files richting zuiden verwacht. In Zwitserland wordt vrijdagnamiddag en zaterdag erg druk verkeer verwacht met filevorming in de richting van het vertrek. (DTM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud