Advertentie

Koning Albert: België is "bevoorrechte partner" van India

België is steeds meer "een bevoorrechte partner" van India. Dat stelde koning Albert dinsdagavond tijdens zijn officieel bezoek aan het land. De bedoeling van het staatsbezoek is het "stimuleren van economische en academische uitwisselingen" tussen de twee landen.

"Wij voelen ons meer en meer als een bevoorrechte partner van India. Onze economische en academische beleidsdragers, en ook onze overheden, verheugen zich op de aanstaande intensieve contacten", sprak de Belgische vorst bij de opening van een galadiner dat werd aangeboden door de Indiase presidente Pratibha Patil.

De koning en koningin kwamen, vergezeld van belangrijke economische en academische delegaties, in de nacht van zondag op maandag aan in de Indiase hoofdstad New Delhi voor een achtdaags staatsbezoek.

De bilaterale relaties van België en India "gaan enkele eeuwen terug in de tijd" en kunnen de dag van vandaag "zo gediversifieerd mogelijk worden opgebouwd dankzij de rechtstreekse luchtverbindingen" tussen beide landen, onderstreepte koning Albert. Het volume van commerciële transacties tussen het Indiase subcontinent en België liep in 2007 op tot 8,65 miljard euro. Dat maakt ons land tot één van de voornaamste commerciële partners van India binnen de Europese Unie, naast Groot-Brittannië en Duitsland. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud