Koning Boudewijn herdacht in kerk van Laken als "een lichtpunt"

Koningin Fabiola, koning Albert II, koningin Paola en prinses Astrid hebben donderdagmiddag de herdenkingsmis voor wijlen koning Boudewijn bijgewoond in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken. Het is precies vijftien jaar geleden dat koning Boudewijn overleed. Een vijfhonderdtal mensen waren in de kerk aanwezig. In zijn preek prees pastoor Herman Cosijns de overleden vorst als "een lichtpunt op de wereld".

Onder een brandende zon werden de leden van de koninklijke familie met applaus verwelkomd. "Leve de koning! ", "Leve de koningin! " en "Leve België" weergalmden. In een beige broek en met een vest met fijne witte en lila streepjes verscheen koningin Fabiola (80) aan de kerk.

Het koor "Deur Tsinghen Blyden" uit Geraardsbergen luisterde de eucharistieviering van anderhalf uur op. Op het einde weerklonk de nationale hymne in de Onze-Lieve-Vrouwkerk, die in de negentiende eeuw gebouwd werd ter ere van Louise-Maria d'Orléans, onze eerste koningin.

De leden van de koninklijke familie brachten daarop een bezoek aan de koninklijke crypte.

Tientallen mensen bleven in de zon wachten op koningin Fabiola. Ze nam de tijd om met het publiek te praten, schudde tientallen handen, maakte praatjes en nam bloemen en brieven aan. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud