Koning Winter is in (een deel van) het land

Het is woensdagmiddag wisselend bewolkt met af en toe buien, het vaakst aan de kust en over de noordelijke helft van het land. Op de Hoge Venen valt van tijd tot tijd lichte sneeuw. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten. De maxima bedragen 1 graad in de Ardennen en zowat 6 graden elders.

Woensdagavond en deels woensdagnacht komen er nog een aantal buien voor van regen of natte sneeuw over het noorden en westen van het land. In de Ardennen valt van tijd tot tijd lichte sneeuw. De minimumtemperatuur ligt in de Ardennen net beneden, elders meestal net boven het vriespunt. Vlak aan zee is het iets zachter.

Donderdag is het zwaarbewolkt met soms wat lichte sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. Elders blijft de neerslag beperkt tot een enkele winterse bui. In een strook vlakbij zee komen meer buien voor. Er staat een zwakke westenwind, aan zee een matige noordenwind. De maxima liggen rond het vriespunt op de Hoge Venen tot ongeveer 4 graden elders.

Van vrijdag tot en met dinsdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op wat sneeuw. Er is lichte vorst in de nacht en ochtend. De middagtemperatuur ligt net boven het vriespunt. In de Ardennen vriest het permanent. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud