Koningin Paola bezoekt Child Focus in het kader van Safer Internet Day

Koningin Paola heeft woensdagmorgen Child Focus in Laken bezocht. Dat gebeurde in het kader van de campagne Safer Internet Day. Officieel vindt de Werelddag voor een Veiliger Internet op 5 februari plaats. Met die dag vraagt de Europese Commissie aandacht van jongeren en hun ouders voor een verantwoorde en veilige omgang met de informatie- en communicatietechnologie.

Bij haar aankomst werd de koningin begroet door de scholieren van Regina Pacis van Laken en de Unesco-school van Koekelberg. In hun gezelschap ontdekte de vorstin in avant-première de "e-safety cube" van Child Focus, een kubus van 3 bij 3 meter die een grote computer voorstelt. Op de zijkanten staan adviezen om veilig te chatten en trefwoorden over online rechten en plichten.

Binnenin staan er lachspiegels als metafoor voor het internet en de sociale media. "Wat je van jezelf toont, is niet altijd wat je wil dat om het even wie te zien krijgt", luidt het.

In de lokalen van Child Focus kreeg Paola dan een rondleiding. Child Focus verzamelde ook cijfers over het mediagebruik van de jongeren: 83 procent van de 6- tot 16-jarigen kijkt naar films op internet, 75 procent gebruikt het internet om informatie op te zoeken, en 65 procent communiceert via de sociale media. "Op zich kan internet verrijkend zijn, maar men mag niet blind zijn voor problemen zoals auteursrechten van beelden, bescherming van de privacy en dergelijke", aldus Child Focus. (BENOIT DOPPAGNE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud