Koningin Paola bezoekt Taj Mahal

Koningin Paola heeft maandag, samen met minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht, een bezoek gebracht aan de Taj Mahal, een majestueus mausoleum dat in de 17e eeuw werd opgericht in Agra, in het centrum van India. Het koningspaar brengt een staatsbezoek aan India tot 12 november.

Tijdens een begeleid bezoek van ongeveer een uur, onder een stralende zon, kon de koningin de Taj Mahal bewonderen. Het gebouw werd opgericht door keizer Shah Jahan, ter herinnering aan zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal, na haar overlijden.

Meer dan twintig jaar, van 1631 tot 1653, en ongeveer 20.000 arbeiders waren nodig om het mausoleum in wit marmer, gewijd aan de liefde te bouwen. Het gebouw staat nog altijd op de Unesco-lijst voor werelderfgoed. Vorig jaar bezochten 2,5 miljoen mensen het gebouw, aldus de gids.

De koningin heeft er het gastenboek ondertekend alvorens terug te keren naar hoofdstad New Delhi, waar ze samen met koning Albert en een economische en academische delegatie was aangekomen in de nacht van zondag op maandag.

Het staatsbezoek begint officieel pas dinsdag met een receptie door de Indiase president en de eerste minister, Pratibha Patil en Manmohan Singh.

Na New Delhi trekt het koninklijk paar naar Hyderabad, Mumbay (Bombay) en Chennai (Madras). (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud