Koninklijke bemiddelaars ontvangen partijvoorzitters in Senaat

In de Senaat hebben de drie koninklijke bemiddelaars woensdag hun ontmoetingen met de partijvoorzitters van de zogenaamde Octopus-partijen aangevat. Na afloop van zijn onderhoud liet N-VA-voorzitter Bart De Wever zich positief uit over het trio. "Het zijn duidelijk mensen die weten waar de klepel hangt", luidde het.

Vorige week donderdag stelde koning Albert II het trio François-Xavier de Donnéa, Raymond Langendries en Karl-Heinz Lambertz aan als bemiddelaar. Zij moeten op zoek gaan naar garanties op een staatshervorming. Dinsdag begonnen ze hun missie met een uitgebreide briefing van premier Yves Leterme, in aanwezigheid van de koning. Woensdag zien ze in de Senaat de voorzitters van de Octopus-partijen.

De Wever, die samen met CD&V-voorzitster Marianne Thyssen langsging, zei na afloop dat ze een aantal garanties hebben geschetst, zoals zij die zien, en dat de bemiddelaars naar de achtergrond van een aantal garanties hebben gepeild. Hij noemde het spijtig dat hier en daar geringschattend wordt gedaan over het drietal. "Ze weten heel goed waar de klepels hangen", aldus De Wever.

De voorzitter van de Nieuw-Vlaamse Alliantie benadrukte niets te willen zeggen dat de opdracht van het trio zou kunnen bemoeilijken. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud