Koopkracht is voornaamste bekommernis van de Belgen

Koopkracht is de voornaamste bekommernis van de Belgen en andere Europeanen. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau GfK. Bijna vier op de tien Belgen ligt er het meest wakker van en dat zijn er vier keer meer dan vorig jaar.

Bijna drie op de tien Europeanen plaatsen stijgende prijzen en koopkrachtverlies duidelijk op nummer één, wanneer hen gevraagd wordt naar hun belangrijkste bekommernis in vergelijking met 2007. Dat is een stijging met 11 procent. De Belgen staan met 39 pct op de tweede plaats. Enkel de Fransen (49 pct) zijn nog bezorgder, terwijl de Nederlanders (12 pct) minder last lijken te hebben.

Opvallend is dat dubbel zoveel Walen (55 pct) als Vlamingen (27 pct) bekommerd zijn om het koopkrachtverlies. De Walen scoren zo meteen het hoogste cijfer van de hele studie.

Volgens het onderzoek is ook de bezorgdheid om de Belgische politiek met maar liefst de helft gestegen. "Daar waar in 2007 nog 11 pct van de Belgen bezorgd waren om de Belgische politieke situatie is dit nu de eerste bekommernis voor 16 procent van onze landgenoten. Dat levert België meteen een tweede plaats op en het hoogste percentage voor Europa", luidt het. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud