Körperwelten keert terug

Körperwelten, de tentoonstelling met echte menselijke lichamen, keert vanaf 29 augustus terug naar België. Toen de tentoonstelling, samengesteld door de Duitse anatoom Gunther von Hagens, in 2001 voor het eerst in ons land was, lokte ze meer dan een half miljoen bezoekers.

Afgelopen lente werd de tentoonstelling ingehuldigd in Manchester, onder de naam Körperwelten 4. Van 29 augustus tot 11 januari zal de tentoonstelling te zien zijn in de Kelders van Kuregem in Anderlecht, de evenementenzaal onder het slachthuis in Anderlecht. In de tentoonstelling zijn er 200 lichamen van mensen te zien, die volgens de modernste technieken gedissecteerd en bewaard bleven. Zo werd er plastinatie gebruikt, waarbij siliconen de lichaamsvloeistoffen vervangen, zodat de biologische weefsels bewaard blijven.

Op de nieuwe tentoonstelling zullen verschillende plastinaties te zien zijn die tot nu toe nog niet in België werden getoond. Körperwelten zal iedere dag geopend zijn van 10 tot 19.30 uur in de Kelders van Kuregem in de Ropsy Chaudronstraat 24 in Anderlecht. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan de tentoonstelling bezocht worden tot 21 uur. Voor meer informatie kan u terecht op telefoonnummer 070/25.20.20 of op de websites www.sherpa.be of www.koerperwelten.be. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud