Korpschef waande zich koning van Gent

"De fout die ik maakte, is de mijne. En ze is onverdedigbaar." Voor het eerst geeft de gevallen Gentse korpschef Peter De Wolf maandag in Het Laatste Nieuws commentaar op de zaak die vorige week losbarstte.

De Wolf zegt dat hij niets mag lossen over de gerechtelijke vervolging, maar wilde toch het volgende kwijt: "Ik geef mijn fout toe. En ik heb genoeg realiteitszin in mij om te beseffen dat dit me mijn functie zal kosten. Ik denk niet dat ik straks terug kan komen als korpschef". Ontslag nemen, zoals soms wordt gesuggereerd, kan hij niet. "Ik ben geschorst en er loopt een gerechtelijk onderzoek. Ik moet dat afwachten en mág zelf niets ondernemen."

De redactie van de krant ontving een anonieme brief met een opsomming van "waanzinnige dronkemanstoestanden" waarin korpschef De Wolf de hoofdrol speelde, aantijgingen die stuk voor stuk bevestigd worden door topofficieren en agenten van het Gentse korps. Binnen het korps werd volgens de krant "massaal" gewed wanneer zijn eerste schandaal zou losbarsten. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud