Kris Peeters gaat ervan uit "dat vakbonden overleg niet weigeren"

"Ik ga ervan uit dat geen enkele overheidsvakbond het overleg over de besparingen zal weigeren." Dat zei Vlaams minister-president Kris Peeters maandagavond in Terzake op Canvas.

De Vlaamse regering stelde maandag een begroting in evenwicht voor, maar daar staan besparingen tegenover. De regering zal onder meer 100 miljoen euro zoeken bij de Vlaamse ambtenaren, tot ongenoegen van de vakbonden.

"Het aantal Vlaamse ambtenaren terugdringen wordt moeilijk", verklaarde Kris Peeters maandagavond. "In een bus moet nog steeds een chauffeur zitten en voor een klas moet een leraar staan. Er zal dus moeten worden onderhandeld over andere maatregelen."

De vakbonden hadden verwacht dat een dergelijk overleg al eerder zou hebben plaatsgevonden. "We hadden gedacht dat er het afgelopen weekend al zou worden gepraat, maar dat is niet gebeurd", zei Jan Van Wezemael van ACOD.

Volgens hem is een inlevering van koopkracht alvast onbespreekbaar, hoewel de bonden het overleg voorlopig niet weigeren. "Het zou onverstandig zijn om nu al een definitieve positie in te nemen", bevestigde ook Christoph Vandenbulcke van ACV. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud