Advertentie

Kris Peeters trapt promocampagne voor landbouw op gang

Bij de officiële opening van de Land- en Tuinbouwdag zondagvoormiddag in Landcommanderij Alden-Biesen (Bilzen), heeft Vlaams minister-president Kris Peeters de promotiecampagne "Goed geboerd. Een portie landbouw op je bord!" voorgesteld. De informatieve stand die de land- en tuinbouw als bron van voedselvoorziening in de kijker plaatst, reist deze zomer door de 5 Vlaamse provincies.

"Goed geboerd. Een portie landbouw op je bord!" is een informatiecampagne van het beleidsdomein Lanbouw en Visserij, dat onder de bevoegdheid van Peeters valt.

"Het doel is om het brede publiek bewust te maken van het belang van de land- en tuinbouw voor onze voedselvoorziening", aldus Peeters. "We zullen met deze opstelling een hele zomer lang Vlaanderen doorkruisen."

De stand heeft een oppervlakte van 400 m² en bestaat uit 5 thema's, zoals de stappen in de voedselketen, de prijsvorming van land- en tuinbouwproducten, de plaats van de boer in de maatschappij, gezonde voeding en het economische belang van de sector. Bezoekers van de stand kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Er is ook een brochure beschikbaar, die massaal zal worden verspreid.

Kris Peeters deed de voorstelling van het project bij het officiële startmoment van de Land- en Tuinbouwdag in kasteel Alden-Biesen in Bilzen. Dit evenement, dat al voor de 28ste keer wordt georganiseerd, geldt als één van de grootste publieksbeurzen voor de land- en tuinbouwsector. Er nemen zowat 250 standhouders aan deel, die onder meer 3.500 dieren tonen aan tienduizenden bezoekers. (MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud