Advertentie

Kris Peeters ziet maandag nog geen andere partijen

CD&V-kopman Kris Peeters weet nog niet met welke partij hij eerst gaat praten voor de vorming van een Vlaamse regering. Peeters wil zeker met N-VA, sp.a en Open Vld praten, zei hij maandag bij aanvang van het politiek bestuur van CD&V. Maandag komen er normaal gezien geen gesprekken meer met andere partijen.

Peeters werd op het politiek bestuur op minutenlang applaus onthaald. "Kris, je hebt dat perfect gedaan", zei CD&V-voorzitster Marianne Thyssen. Ook Yves Leterme, Inge Vervotte en Jo Vandeurzen, die een half jaar geleden opstapten uit de federale regering maar zondag elk goede scores lieten optekenen, kregen applaus. "Nu is ook publiek geweten wat we aan jullie hebben. Die hele affaire ligt achter ons", zei Thyssen.

Bij CD&V wil niemand al te veel speculeren over coalities. Op geruchten over een coalitie met sp.a en N-VA wil Peeters voorlopig niet ingaan. "Ik ga met alle partijen praten. De N-VA is daar zeker bij, maar ik ga ook met sp.a en Open Vld praten", zei hij. De verkiezingsuitslag toont volgens Thyssen dat er een staatshervorming moet komen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud