Krist'l Strubbe legt eed af als Mechels schepen

In Mechelen heeft Krist'l Strubbe dinsdagavond om 20.35 uur de eed afgelegd als schepen. Ze volgt ex-schepen Leo Stevens op.

Bij het begin van de regeerperiode was bepaald dat Strubbe Leo Stevens tijdens de legislatuur zou opvolgen. Doordat Stevens zelf ontslag heeft genomen, gebeurt dat nu sneller dan verwacht.

Onmiddellijk na de start werd de gemeenteraad dinsdagavond geschorst op vraag van CD&V-fractieleider Karel Van Butsel, tot 20.30 uur. Bij de start van de gemeenteraad bleven de meeste oppositieleden buiten. Volgens burgemeester Bart Somers waren er 21 raadsleden aanwezig, genoeg opdat de gemeenteraad in aantal is. Er zijn namelijk 42 zetels. Daarop kwamen ook de oppositieleden de raadszaal binnen. Oppositielid Karel Van Butsel vroeg onmiddellijk de schorsing. Tijdens de schorsing was Van Butsel live te zien in het Canvas-programma Ter Zake. Daar vroeg hij het ontslag van de Mechelse schepen Jowan Lamon (Groen! ). De CD&V vraagt een debat ten gronde in de gemeenteraad over de "normvervaging" in Mechelen. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud