KUL schaft omstreden rectorevaluatie af

De Inrichtende Overheid van de K.U.Leuven heeft woensdag het voorstel van rector Mark Waer goedgekeurd over de bestuurshervorming van de K.U.Leuven. Meest opvallend punt is dat het 4 jaar durend mandaat van de rector zoals tot 5 jaar geleden het geval was één keer verlengd kan worden via een nieuwe verkiezing. De fel omstreden evaluatieprocedure, die voor de vorige rector Marc Vervenne ongunstig uitviel, vervalt.

De K.U.Leuven beleefde een jaar terug een zeer turbulente periode nadat de Inrichtende Overheid in december 2008 op basis van een negatieve evaluatie het mandaat van Vervenne niet verlengde. Meer dan 3.000 personen, vooral medewerkers van de KUL, tekenden een petitie tegen de evaluatieprocedure.

In de nieuwe KUL-organisatie wordt de Academische Raad, waarvan de ruime meerderheid van de leden verkozen is, duidelijk gepositioneerd als het bestuursorgaan dat verantwoordelijk is voor alle academische opdrachten. De raad van bestuurt bepaalde algemene strategie en coördineert tussen universiteit, ziekenhuizen en Leuven Research & Development. Het dagelijks bestuur van de universiteit wordt gedelegeerd aan de Academische Raad en college van Bestuur, dat van ziekenhuizen en LRD aan hun bestuurscomités.

(COR 908)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud