KVLV roept op droogkast dagje vrij te geven

Het Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen (KVLV) organiseert op 24 en 25 april de actie "Hang het uit". Met het initiatief wil de organisatie de Vlaming aanzetten om de was vaker aan de waslijn te hangen en minder gebruik te maken van de droogkast.

"Dit is natuurlijk een symbolische en ludieke actie, waarmee wij een steentje willen bijdragen tot het besparen van energie. Wij vragen niemand zijn droogkast buiten te gooien en wij willen niemand met de vinger wijzen die hem gebruikt. Maar de droogkast is een enorme energieverslinder. Daarom is het een goed symbool om mensen op te roepen tot een zuiniger en bewuster energieverbruik", zei Carla Durlet, nationaal voorzitster KVLV aan Kerknet.

Om de actie kracht bij te zetten, organiseert KVLV een happening in heel Vlaanderen in april 2010. Daarbij roept de organisatie alle leden op om het wasgoed buiten te hangen en andere ludieke acties te organiseren rond energiebesparing. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op de website www.kvlv.be. (VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud