Kwaad opzet niet uit te sluiten bij brand Viangro

Het Brusselse parket heeft nog geen zekerheid over de oorzaak van de brand die in de nacht van dinsdag op woensdag gewoed heeft in vleesgroothandel Viangro, in de Anderlechtse Verwelkomingsstraat. Volgens de eerste vaststellingen van de branddeskundige valt kwaad opzet niet uit te sluiten, zegt het Brusselse parket. De brand beschadigde niet alleen een vrachtwagen, maar ook een deel van de verpakkings- en verzendingsruimte. Zo'n 62 ton vlees moest nadien vernietigd worden.

Het vuur brak rond 01.30 uur uit aan een oplegger aan de laadkaai en sloeg over naar een aantal paletten met vlees die in de verpakkingsruimte zelf stonden. Een dertigtal personeelsleden werd geëvacueerd. De brandweer kon het vuur relatief snel blussen en niemand raakte gewond maar het brandende vlees had wel heel wat rook veroorzaakt.

"Door die rookontwikkeling moest na de brand een groot deel van de productie vernietigd worden omdat ze ongeschikt was geworden voor menselijke consumptie", zegt Brigitte Borremans van Viangro. "Het gaat om zo'n 62 ton. Intussen is het bedrijf schoongemaakt en is de productie kunnen hernemen. Vanaf deze avond kunnen we de leveringen aan onze klanten hernemen."

Vorige week dinsdag kwam Viangro al in het nieuws toen het bedrijf moest ontruimd worden na een valse bommelding. Het Brusselse parket houdt er nu rekening mee dat er een verband is tussen de bommelding en de brand, voor zover mocht blijken dat die inderdaad werd aangestoken. (COR 230)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud