Kwart minder combikaarten verkocht op de Kusttram

Het aantal reizigers op de Kusttram is deze zomer gelijk met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt De Lijn West-Vlaanderen. Tussen 1 juli en 28 augustus vervoerde de Kusttram 3.528.539 reizigers tussen Knokke en De Panne. In augustus werden al 1.860.597 reizigers vervoerd of 2 procent meer dan augustus 2007.

De verkoop van pluskaarten, die een attractie of evenement combineren met een tramrit, daalde deze zomer met een kwart. De Lijn vermoedt dat de dalende koopkracht in combinatie met het slechte weer de oorzaak is. De Lijn zal dit verder onderzoeken.

De Lijn investeerde het voorbije jaar sterk in het reizigerscomfort. De capaciteit werd dit jaar opnieuw uitgebreid door de inzet van meer Gentse en Antwerpse hermelijntrams. Dit jaar werden 13 tramstellen naar de Kust verhuisd om te pendelen tussen Westende en De Haan. Deze extra trams kwamen er bovenop de 10 minutenfrequentie tussen De Panne en Knokke. Door enkele ingrepen op de tramstellen zelf, werd op zonnige dagen de temperatuur voor de reizigers omlaag gehaald. (COR 101)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud