Laatste deel Vlaams fietsknooppuntennetwerk voltooid

De laatste ontbrekende schakels in het Vlaams fietsknooppuntennetwerk zijn af. Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft de kersverse fietsknooppuntenroutes Pajottenland en Zennevallei woensdag officieel "ingefietst". Voortaan kan je dus van knooppunt naar knooppunt door heel Vlaanderen fietsen.

"De fietsknooppunten zijn een echte meerwaarde voor het fietstoerisme", vindt Bourgeois, die 140.000 euro in het project investeerde. Uit recent onderzoek van het onderzoeksbureau WES bleek dat bijna de helft van de recreatieve fietsers tijdens zijn fietstochten wel eens gebruikt maakt van de knooppunten.

Bourgeois wijst ook op het belang van het fietstoerisme voor de lokale economie. Toerisme Vlaanderen raamt de totale omzet gerelateerd aan fietstoerisme op ruim 23 miljoen euro per jaar. "Ik wil Vlaanderen meer dan ooit promoten als aantrekkelijke bestemmingen voor fietstoeristen", aldus de minister.

Het nieuwe fietsnetwerk Pajottenland-Zennevalei is 410 kilometer lang en loodst fietsers door de Vlaamse rand rond Brussel. In totaal komt het aantal kilometers fietsnetwerk in Vlaanderen daarmee op 12.300 kilometer.

(PIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud