Advertentie

Landbouwers proberen in Luxemburg-stad gebouw ministerraad binnen te dringen

Op hun manifestatie in Luxemburg-stad hebben landbouwers maandag geprobeerd om met geweld het gebouw binnen te dringen waar de Europese ministers van Landbouw aan het vergaderen zijn. Na een korte schermutseling tussen de landbouwers en de politie, kalmeerde de situatie opnieuw.

Volgens de politie waren er in Luxemburg "iets meer dan 3.000 manifestanten" aanwezig, afkomstig uit Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg zelf. De organisatoren spreken dan weer dan 5.000 actievoerders.

De manifestatie begon om 12.30 uur. Vrij snel werden de aanwezige ordetroepen bekogeld met eieren en flessen, werd het politiekordon doorbroken en trachtten verschillende actievoerders het gebouw van de ministerraad binnen te geraken. De politie was evenwel op het ergste voorbereid en slaagde er vrij snel het gebouw weer vrij te maken.

Daarna probeerden de landbouwers nog om de vergaderruimte te omsingelen. Rond 14 uur was de situatie weer normaal. Verwacht wordt dat de landbouwers in de loop van de avond nog ernstige verkeershinder zullen veroorzaken als ze naar huis terugkeren. In België wordt vooral op de E411 en de N4 verkeershinder verwacht. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud