Advertentie

Lange files richting binnenland

Op de wegen van de kust naar het binnenland is het sinds zondagnamiddag bijzonder druk. Tussen Jabbeke en Aalter is het aanschuiven op de E40. Dat is een traject van circa 30 kilometer. De moeizame terugtocht komt er na een succesvol hemelvaartweekend. De toeristische sector aan de kust reageert tevreden, maar het kon nog beter.

"We zijn zeer tevreden", vertelt voorzitter Daniël Despiegelaere van Toerisme Knokke-Heist. "Als nu ook het verlengde Pinksterweekend zonnig is, mogen we terugblikken op een bijzonder goed voorjaar. Het voorbije hemelvaartweekend leek het wel vakantie in Knokke-Heist. De sfeer zat zeer goed en dat doet de mensen altijd zin krijgen in nog meer kust."

Toch is er ook kritiek. "Het is onvoorstelbaar dat de weersvoorspellers opnieuw naast de feiten zaten", zegt Daniël Despiegelaere. "We hebben hier vier dagen zon gehad. Dat de voorspellers op woensdag nog andere vooruitzichten verkondigden voor het weekend, heeft de toeristische sector zeker omzet ontnomen."

De hotels in Knokke-Heist waren donderdag voor meer dan 95 procent bezet. "Met de late beslissers erbij zal het een topweekend zijn geworden", zegt Despiegelaere. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud