Advertentie

Langst zetelend Antwerps gemeenteraadslid Staf Neel (VB) overleden

Vlaams Belanger Staf Neel, al sinds 1971 onafgebroken zetelend in de Antwerpse gemeenteraad, is na een korte ziekte overleden. Dat meldt zijn partij in een persbericht. De 68-jarige Neel kwam onlangs nog in het middelpunt van de belangstelling te staan toen hij als langst zetelend lid de gemeenteraad mocht voorzitten in afwezigheid van burgemeester Patrick Janssens.

Neel was eerst jarenlang lid van de socialistische partij, alvorens hij in 1992 de overstap maakte naar het toenmalige Vlaams Blok. "Hij is een echt symboolfiguur voor ons, aangezien hij ons op die manier mee uit de taboesfeer heeft gehaald", zegt Antwerps fractievoorzitter van Vlaams Belang Filip Dewinter.

"Staf was een van de eersten die overkwamen naar het Vlaams Blok en heeft toen zelfs de Antwerpse coalitie gebroken", gaat Dewinter verder. "Ik beschouwde hem bovendien ook als een persoonlijke vriend. Staf was een eenvoudig man die zijn wortels nooit verloochend heeft."

Ook Gerolf Annemans verloor een vriend. "Droef bij plots overlijden van een goede mens en (zeldzaam) ook politieke vriend. Allebei gelukkig met mijn laatste (zieken)bezoek", tweette hij.

Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn medeleven met de familie van Neel en spreekt zijn waardering uit voor Neels bijdrage als gemeenteraadslid. Ironisch genoeg wordt het langst zetelende Antwerpse gemeenteraadslid nu Open Vld-schepen Luc Bungeneers, die na een conflict met zijn partijtop nog maar net liet weten geen kandidaat meer te zullen zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud