Lanjri betreurt dat Antwerpse CD&V niet op eigen kracht naar kiezer trekt

CD&V-politica Nahima Lanjri had liever gezien dat CD&V in Antwerpen op eigen kracht aan de gemeenteraadsverkiezingen zou deelnemen. Dat zegt ze vrijdag in een interview met De Standaard.

CD&V trekt in Antwerpen in kartel met de sp.a van burgemeester Patrick Janssens naar de kiezer. Lanjri, die achttien jaar in de Antwerpse gemeenteraad zat, staat niet op die Stadslijst. Ze trekt de districtslijst in Borgerhout.

"Mijn beslissing was al genomen voor ik wist dat er een Stadslijst kwam. Maar ik vind die lijst inderdaad niet nodig. Ik had liever gezien dat CD&V ook in Antwerpen op eigen kracht deelnam", licht Lanjri in de krant toe.

Volgens Lanjri dreigt de situatie voor de kiezer erg ingewikkeld te worden. De socialisten en christendemocraten komen samen op in Antwerpen, maar in een aantal districten heeft sp.a een kartel gesmeed met Groen. "Ik geloof nog altijd in CD&V, wij zijn geen socialisten", klinkt het.

Lanjri betwist ook dat er op lokaal niveau nog weinig verschillen zouden bestaan tussen de partijen. "Wij willen het verenigingsleven ondersteunen. Socialisten hebben de neiging om lokale initiatieven te laten overnemen door professionals." (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud