Lappersfortbos in Brugge opnieuw bezet door activisten

Een twintigtal activisten heeft tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zijn intrek genomen in het Lappersfortbos in Brugge. Ze zijn in de bomen geklommen en hebben er zich vastgemaakt. De actievoerders willen verhinderen dat eigenaar Fabricom start met het rooien van de bomen in de 3,5 hectare industriegebied in het bos. De rest van het bos dat tussen augustus 2001 en oktober 2002 al eens bezet werd, is intussen parkgebied geworden.

De activisten die optreden onder de naam Groenfront, zijn volgens hun woordvoerder op veel voorbereid. Ze gaan in de bomen slapen maar ook op de grond hebben ze voorbereidingen getroffen om zich vast te ketenen.

Volgens het Groenfront zal de kapvergunning van de eigenaar eerstdaags uitvoerbaar zijn. Daarom zijn ze nu al met de bezetting gestart. Eigenaar Fabricom wil in het stuk industriezone enkele kantoorgebouwen en loodsen realiseren.

Eind augustus was er ook protest in het Lappersfortbos. Toen werden een vijftigtal bomen gerooid voor de verbreding van de weg naast het bos. Enkele activisten konden zich toen ondanks de grote politiemacht toch in de bomen vastketenen. Zij werden er door een speciale eenheid van de federale politie uitgehaald. De activisten werden even opgesloten en nadien terug vrijgelaten.

(LOR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud