Lastminutereizen naar de zon nog nooit zo populair

Zowel de kwakkelzomer als de economische crisis zorgen voor een ongezien succes van lastminutereizen naar de zon. Thomas Cook-woordvoerder Baptiste van Outryve meldt dat vorige week alle zitjes in al hun vliegtuigen bezet waren. "Dat is echt ongezien. Andere jaren haalden we een bezettingsgraad van goed 96 procent." Ook bij Jetair is de vraag naar lastminutes dit jaar verder toegenomen. "Door het slechte weer hier zien we de laatste weken bovendien veel impulsaankopen", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair.

"Tot voor enkele weken leek de economische crisis de voornaamste verklaring voor het succes van lastminutereizen", aldus van Outryve. "De klant ging op zoek naar kortingen, en doet dat door ofwel extreem vroeg, ofwel extreem laat te boeken. Door die kortingen kunnen ze zich voor hetzelfde budget een extraatje gunnen. In plaats van een week gaan ze nu tien dagen naar de zon, of in plaats van een driesterrenhotel boeken ze een viersterrenhotel."

Door het slechte weer in België, zien de reisbureaus nu veel klanten die snel naar de zon willen. "De mensen willen vermijden dat ze net als vorig jaar een slechte zomer beleven", zegt van Outryve. Turkije, Spanje, Griekenland en Tunesië zijn de populairste bestemmingen.

"Op dagbasis zien we de laatste 3 à 4 weken een stijging met gemiddeld een vijfde in vergelijking met vorig jaar. Die stijgende trend is al aan de gang sinds het eind van de paasvakantie", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair. Aan het begin van vorige zomer steeg het aantal lastminuteboekingen al met een kwart. (KATIA CHRISTODOULOU)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud