Advertentie

LDD pleit voor afschaffing onroerende voorheffing eerste woning

Voor Lijst Dedecker moet de onroerende voorheffing voor de eerste woning in de komende legislatuur verdwijnen. De afschaffing betekent voor een gepensioneerde een besparing van een maandinkomen, voor een werkende een half maandloon, aldus partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker zaterdag aan het slot van de programmadag waarop LDD haar Vlaams, Europees en Brussels verkiezingsprogramma voorstelde.

Dedecker zei trots te zijn als partijvoorzitter, maar plaatsvervangende schaamte te hebben als politicus wegens het historisch lage vertrouwen in de politiek.

De komende verkiezingen zullen volgens hem over economie gaan. Daarom pleitte hij voor economische werkloosheid voor bedienden, het afschrijven van nieuwe investeringen op één jaar, een staatswaarborg voor kredietverzekeringen voor bedrijven en een vlaktaks van 19 procent voor bedrijven.

Door vijf jaar 50 miljoen te investeren kan de wachtlijst van 10.000 gehandicapten opgelost worden, onder meer door het Nederlands systeem van Thomashuizen over te nemen.

Het fileprobleem kan opgelost worden door de kostprijs van de files te investeren in infrastructuur.

Dedecker herhaalde voorts zijn pleidooi voor een vlaktaks met een belastingsvrije som van 12.500 euro. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud