Advertentie
Advertentie

Leterme: "begroting 2009 moet worden bijgestuurd"

Premier Yves Leterme (CD&V) geeft toe dat de begroting voor volgend jaar bijgestuurd moet worden. Dat zegt hij zaterdag aan de VRT. Hij reageert daarmee op de kritiek van het Rekenhof.

Net zoals in 2008 presenteerde de regering voor 2009 een begroting in evenwicht, maar volgens het Rekenhof is dat niet echt realistisch.

De begroting gaat momenteel uit van een economische groei van 1,2 procent, terwijl een veel lagere groei of zelfs een recessie wordt verwacht. Het Rekenhof zegt dan ook dat een stijging van 0,1 of 0,2 procent veel dichter bij de realiteit zal liggen.

Volgens het Rekenhof heeft de regering Leterme te weinig rekening gehouden met de uitbreiding van de kredietcrisis naar de hele economie de voorbije maanden. Bovendien wordt er geen rekening gehouden met de verwachte stijging van de werkloosheidsuitkeringen.

Volgens premier Leterme is er bij de opmaak van de begroting in september rekening gehouden met de gegevens die er op dat moment waren. De premier kondigde daarom begin volgend jaar een begrotingscontrole aan. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud