Leterme naar Peking: "Sportieve, economische en politieke missie"

Premier Yves Leterme heeft zaterdagmiddag het vliegtuig naar de Chinese hoofdstad Peking genomen. Hij vertrekt naar eigen zeggen op een sportieve, economische en politieke missie. De premier gaat er de Olympische Spelen bijwonen, maar heeft ook contacten met Chinese investeerders en ontmoet de Chinese eerste minister Wen Jiabao op 23 augustus.

"Die ontmoeting met mijn Chinese tegenpool is pas in de laatste dagen op het programma gekomen", zei premier Leterme op de luchthaven Brussels Airport. "Zo wordt wat eerst een privéreis was iets groters. Ik zal het met meneer Jiabao ook over de mensenrechten hebben, ook al weet ik dat dat een gevoelig thema is."

De eerste minister zal ook een aantal Chinese investeerders ontmoeten en hen proberen overtuigen hun centen in België te investeren, maar het hoofddoel van zijn reis is de Belgische atleten op de Olympische Spelen aan te moedigen. Daarvoor heeft het BOIC voor hem een uitgebreid programma opgesteld. De premier hoopt dat onze atleten een drietal medailles naar huis meebrengen.

Leterme keert terug op 26 augustus. In tussentijd wordt de premier gedurende de eerste vier dagen vervangen door Didier Reynders, nadien neemt Laurette Onkelinx de fakkel over. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud