Leterme voor bijverdienen na 65: "zoveelste belofte"

Lijst Dedecker is blij dat Yves Leterme (CD&V) gewonnen is voor het idee dat gepensioneerden ongehinderd moeten kunnen bijverdienen, maar de partij vreest dat het om de zoveelste belofte gaat waarmee de premier - in het vooruitzicht van de federale verkiezingen van 2011 - zijn falen in het pensioendossier probeert te verdoezelen.

Volgens LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker "helpt de verlamde regering van premier Leterme het pensioendossier geen centimeter vooruit. Leterme laat zonder blozen een malloot als minister Daerden (PS) het dossier verder verknoeien. Maar nu neemt hij vrolijk een evident voorstel van het gezond verstand over, dat ik al 4 jaar geleden in mijn eerste boek heb vooruitgeschoven", klinkt het in een persbericht.

LDD gelooft echter niet dat de "beloftes" werkelijk tot iets zullen leiden. "Net als het dossier van de staatshervorming zal de CD&V ook dat van de dramatische vergrijzing op zijn beloop laten, tot de volgende verkiezingen", klinkt het.

Dedecker stelt de premier voor om "nog een goed idee uit het LDD-programma" aan te wenden, namelijk het recht op een eerlijk pensioen aan een werkelijke loopbaan van 40 jaar. Dat is volgens LDD een rechtvaardige oplossing om de pensioenen op termijn betaalbaar te houden. Hierdoor zou volgens Dedecker de activiteitsgraad automatisch flink toenemen. (VEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud