Leterme zegt in Kamer dat er staatshervorming komt

Er moet en zal een staatshervorming komen, maar het land heeft ook een bestuur nodig in deze sociaaleconomisch moeilijke tijden. Dat heeft premier Yves Leterme woensdag in de Kamer verklaard na interpellaties van de oppositie. Die oppositie haalde zwaar uit naar de gebroken beloftes en het gebrek aan moed om het parlement opnieuw het vertrouwen te vragen.

Premier Leterme benadrukte in zijn antwoord dat de regering de voorbije maanden hard heeft gewerkt op sociaaleconomisch vlak en voor de staatshervorming. Dat een communautair akkoord er niet in zat, was de reden voor het ontslag van de regering. "Dat is verantwoordelijkheid opnemen wanneer het regeerakkoord niet wordt uitgevoerd", luidde het.

Toch kan het land niet in chaos worden achtergelaten op een moment dat het land een moeilijke sociaaleconomische periode doormaakt, liet de eerste minister verstaan. "Het land heeft een bestuur nodig. Daarmee gaan we de komende weken en maanden ook verder doen", dixit Leterme, die nog beklemtoonde dat de regering de vaste wil heeft het regeerakkoord - en dus ook een staatshervorming - uit te voeren.

De eerste minister kreeg voor zijn antwoord applaus van de meerderheid, maar niet van zijn kartelpartner N-VA. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud