Advertentie
Advertentie

Leuven-Centraal eerste gevangenis met islamitische gebedsruimte

Als allereerste gevangenis in ons land heeft Leuven-Centraal een volwaardige moskee, zo berichten Het Laatste Nieuws en de VRT. "De directie heeft besloten een ruimte ter beschikking te stellen, maar verder heeft de inrichting ons geen cent gekost", zegt Laurent Sempot van het gevangeniswezen. De gevangenen zijn zelf met de pet rondgegaan en hebben 1.400 euro opgehaald om hun gebedshuis in orde te brengen.

Voor het eerst konden de islamitische gedetineerden in Leuven-Centraal gisteren het vrijdaggebed bijwonen in een volwaardige moskee. Voordien moesten ze daarvoor naar de kapel of de toneelzaal. Maar op vraag van de 60 praktiserende moslims in de gevangenis stelde de directie hen een eigen gebedsruimte ter beschikking.

"Verder heeft die moskee het gevangeniswezen niets gekost. De tapijten en luchters zijn een geschenk van de moslimgemeenschap in Leuven", weet Sempot. "Daarnaast hebben de gedetineerden een geldinzameling georganiseerd voor de moskee. Die bracht 1.400 euro op." De gevangenen knapten eigenhandig de ruimte op.

"Leuven-Centraal is daarmee de eerste en voorlopig ook enige Belgische gevangenis met een moskee", vult Sempot aan. "Maar bij mijn weten zijn er nog geen gevangenissen die het voorbeeld van Leuven willen volgen." (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud