Leuven richt samen met KU Leuven, VIB en IMEC internationale school op

Leuven gaat samen met de KU Leuven, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en IMEC een internationale private basisschool oprichten waar Engelstalige lessen gegeven worden aan kinderen van buitenlandse studenten, onderzoekers en werknemers die hier tijdelijk verblijven. De oprichting van de vzw Internationale School staat maandagavond geagendeerd op de gemeenteraad. De nieuwe school zal in september 2014 van start gaan.

De initiatiefnemers willen hiermee tegemoetkomen aan de grote nood aan een betaalbare internationale school met Engelstalig onderwijs. Naar schatting tienduizend buitenlanders studeren, werken en leven in Leuven. Alleen al bij IMEC hebben de internationale medewerkers een honderdtal kinderen jonger dan twaalf. De aanwezigheid van een dergelijke school is ook een troef om internationale medewerkers aan te trekken en te behouden.

Op de website van de sp.a-Leuven juichen onderwijssschepen Mohammed Ridouani en Lalynn Wadera, voorzitster van de commissie onderwijs, het initiatief toe. "Het is mede dankzij de vele buitenlandse onderzoekers die van over heel de wereld naar onze stad afzakken om hun expertise te delen dat Leuven een steeds belangrijker kenniscentrum wordt. Kwalitatief en betaalbaar onderwijs is een recht voor ieder kind", aldus Wadera. De stad Leuven is wel nog op zoek naar een locatie. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud