Advertentie
Advertentie

Leuvens gerecht houdt reconstructie in onderzoek naar moord op Ziena Kemous

Het Leuvense gerecht houdt vandaag een reconstructie in het gerechtelijk onderzoek naar de moord op de 22-jarige Ziena Kemous. Dat meldt het Leuvense parket. Het parket geeft evenwel geen commentaar over het verloop van die reconstructie, noch over de inhoud van het dossier. In het onderzoek zitten nog steeds vier verdachten in voorhechtenis.

Ziena Kemous verdween op 21 juni toen ze van haar werk in Leuven naar huis ging. Een week na haar verdwijning verspreidde het Leuvense parket een opsporingsbericht, maar dat leverde geen resultaat op. Een grootscheepse zoekactie leidde op donderdag 13 september tot de vondst van haar lichaam. Dat lag begraven in het Heverleebos.

Twee dagen later werden dan Ahmet K., de 19-jarige ex-vriend van de jonge vrouw, en een vriend van K. opgepakt en aangehouden. Korte tijd later volgden de arrestaties van B.K., een neef van Ahmet K., en een vierde man. De Leuvense raadkamer en de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling hebben die aanhoudingen sindsdien systematisch verlengd.

De speurders gaan ervan uit dat Ziena Kemous om het leven zou gebracht zijn omdat ze een kind had van Ahmet K. Dat zou diens huwelijk met een ander meisje in de weg gestaan hebben. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud