Leuvens parket trekt rijbewijzen in van snelheidsduivel en dronken bestuurders

Het Leuvense parket heeft het voorbije weekend 14 rijbewijzen ingetrokken van autobestuurders die het te bont maakten in het verkeer. In de meeste gevallen ging het om bestuurders die teveel gedronken hadden.

Zo werd in Herent een 54-jarige man uit De Haan betrapt die een alcoholpromillage van maar liefst 3,6 liet optekenen. De man reed bovendien in een voertuig dat niet verzekerd was. 's Mans rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken en zijn auto in beslag genomen.

In Oud-Heverlee merkte de politie zondagavond een wagen op die zigzaggend over de Meerdaalboslaan reed. Bij controle bleek dat de 41-jarige bestuurder een alcoholwaarde van 2,4 promille had. Ook zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

In Leuven hield de politie dan weer een 25-jarige man uit Kortenberg tegen die aan 100 km/u over de Aarschotsesteenweg scheurde, terwijl de snelheid daar beperkt is tot 50 km/u.

Verder waren er twee bestuurders die de signalisatie aan een spoorwegovergang negeerden. Dat was het geval in Aarschot met de 49-jarige bestuurder van een belbus en in Diest met de 62-jarige bestuurder van een personenwagen. Beiden sloegen geen acht op de licht- en geluidssignalisatie en zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor 15 dagen. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud