Leuvense federale gerechtelijke politie valt binnen in Sint-Truidense prostitutiebar

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Leuven is vanochtend binnengevallen in prostitutiebar "The Lobby" op de Luikersteenweg in Sint-Truiden en op twee adressen in Tienen. Daarbij werden zes personen gearresteerd die verdacht worden van mensenhandel en exploitatie van prostitutie. Het gaat om vijf mannen van Oost-Europese origine en één vrouw, allen tussen 25 en 36 jaar oud. Dat meldt het Leuvense parket.

De Leuvense FGP voerde al enige tijd onderzoek naar de bar "The Lobby". Die kwam op 26 juni in het nieuws toen 8 mannen de zaak binnenvielen met matrakken, traangas en vuurwapens. De aanvallers waren de uitbater van een andere prostitutiebar op de Luikersteenweg, diens broer en zes vrienden die ze opgetrommeld hadden. De inval, waarbij minstens twee schoten werden gelost, kwam er na herhaaldelijke ruzies en confrontaties tussen de Bulgaarse uitbaters van "The Lobby" en de uitbater van de andere bar. Afgelopen vrijdag eiste het Hasseltse openbaar ministerie nog celstraffen tot 6 jaar voor de raid op "The Lobby".

Het is niet duidelijk of de inval van de Leuvense FGP in verband staat met dat incident. De zes verdachten die dinsdag zijn opgepakt, worden verhoord door de politie en zullen in de loop van de namiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen, aldus nog het Leuvense parket. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud