Advertentie
Advertentie

Levenslange opsluiting voor Kim De Gelder

Het Gentse hof van assisen heeft Kim De Gelder veroordeeld tot levenslange opsluiting voor vier moorden en 25 moordpogingen. De jury en het hof hadden ongeveer een uur nodig om tot de uitspraak over de strafmaat te komen.

Het openbaar ministerie had levenslang gevorderd, en de verdediging had zich daarbij neergelegd. De jury en de drie beroepsrechters oordeelden dat de vier moorden en 25 moordpogingen inderdaad met de maximumstraf bestraft moeten worden.

De jury achtte Kim De Gelder schuldig aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene, op 16 januari 2009. Ook voor de moorden op 23 januari 2009 op de twee baby's Corneel en Leon en de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman uit kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde, werd De Gelder schuldig verklaard. Op alle schuldvragen van moordpoging op de 22 aanwezigen in Fabeltjesland, antwoordde de jury positief. De Gelder was eveneens schuldig aan de moordpoging op het gezin in Vrasene, buren van Elza Van Raemdonck. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud