Advertentie

Lezersactie tegen ontslagen bij De Morgen

Aan het redactielokaal van De Morgen voeren zondagmiddag een aantal lezers actie tegen de 13 ontslagen die vorige week zaterdag werden bekendgemaakt. Met de actie willen de initiatiefnemers de hoofdredactie herinneren aan "de kwaliteit" die ontslagen wordt en hun bezorgdheid uitdrukken over de richting die de krant uitgaat. Volgens initiatiefnemer Geert Briers waren er rond 16.30 uur ongeveer 120 mensen aanwezig.

De aanwezigen luisteren tijdens de happening naar korte interventies van bekende figuren zoals Charles Ducal, Didi de Paris, Geert Van Istendael, Mieke Neuville, Annelies Verbeke en Elvis Peeters. Hierbij werden onder meer de laatste columns voorgelezen van Bernard Dewulf en Hans Vandeweghe en uitvergrote foto's getoond van Filip Claus. Ook tal van journalisten van De Morgen waren op de happening aanwezig.

"Met Bernard Dewulf verdwijnt de meest literaire/poëtische columnist in Vlaanderen, met Hans Vandeweghe een van de weinige kritische sportjournalisten en met Bert Bultinck een meer dan behoorlijk opinieredacteur die De Gedachte uitwerkte tot een belangrijk katern in de krant", aldus de lezers.

(KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud