Lichaam van Belgische zeiler in Zeeland gevonden

Het lijk dat donderdagavond op het strand in Zoutelande (Nederlands Zeeland) gevonden werd, is wel degelijk dat van de vermiste Belgische zeiler. De Nederlandse waterpolitie heeft de familie van de 36-jarige zeiler uit Brasschaat op de hoogte gebracht dat zijn lichaam door wandelaars werd gevonden, meldt de persdienst van het korps landelijke politiediensten vrijdagochtend.

De identiteit is definitief vastgesteld, zegt de persdienst van de Nederlandse waterpolitie. Het lichaam wordt in de loop van vrijdag aan de familie overgedragen. De waterpolitie heeft het onderzoek afgerond en heeft vastgesteld dat er sprake was van een noodlottig ongeval.

Sinds donderdag 14 augustus was de Belgische zeiler vermist nadat hij op de Westerschelde overboord was geslagen. Twee andere opvarenden, een 47-jarige vriendin en haar 9-jarig zoontje eveneens afkomstig uit Brasschaat, bevonden zich op dat moment in de kajuit. Op het moment dat de vrouw weer aan dek kwam van het zeiljacht, was haar vriend verdwenen en zag zij een groot zeeschip naderen. Zij kon door het roer te pakken een aanvaring met het zeeschip voorkomen. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud