Lijk in Heverlees bos geïdentificeerd als vermiste vrouw

Het lijk dat donderdagavond gevonden is in het Heverleebos, op de grens van Heverlee (Leuven) met Oud-Heverlee, is dat van Ziena Kemous, de 22-jarige vrouw uit Kessel-Lo die op 21 juni jongstleden verdwenen was. Dat meldt het Brusselse parket. Het Leuvense gerecht gaat ervan uit dat de vrouw door een derde om het leven is gebracht, maar op welke manier dat zou gebeurd zijn, kan het parket voorlopig niet zeggen. Voorlopig zijn in het dossier nog geen verdachten opgepakt.

Ziena Kemous verdween op 21 juni toen ze van haar werk in Leuven naar huis ging. Een week na haar verdwijning verspreidde het Leuvense parket een opsporingsbericht, maar dat leverde geen resultaat op. Sinds woensdag werd er dan in Heverleebos met man en macht gezocht naar de vrouw. Dat leidde donderdag in de vooravond tot de vondst van een lichaam dat half begraven was en in verregaande staat van ontbinding.

"De autopsie heeft uitgewezen dat het inderdaad gaat om de vermiste Ziena Kemous", zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. "Gezien de omstandigheden waarin het stoffelijk overschot werd gevonden, gaan we uit van een crimineel opzet."

Of de autopsie heeft uitgewezen hoe Ziena Kemous gedood is, kan het parket voorlopig niet meedelen. Vrijdag zochten speurders van de Leuvense federale gerechtelijke politie in de omgeving van de plaats waar het lichaam werd gevonden nog naar sporen en andere aanwijzingen, maar ook over de resultaten van die zoekactie geeft het parket geen commentaar. (JDH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud